Tuesday, November 23, 2010

Harry Potter is awesome

Vaikka viime kirjoituksesta onkin kulunut reippaasti aikaa, en suinkaan ole unohtanut blogiani. Koeviikon lisäksi kaikenlainen Harry Potter -aktiviteetti on pitänyt minut kiireisenä viime viikkojen ajan.

© Toju
Kuten edellisessä päivityksessäni mainitsinkin, 4. marraskuuta Potter-näyttelijät Evanna Lynch (Luna Lovekiva) ja Matthew Lewis (Neville Longbottom) vierailivat Suomessa promoamassa uutta Harry Potter and the Deathly Hallows -elokuvaa, tai siis sen ensimmäistä osaa. Ehdin samalla reissulla nähdä nopeasti muutaman vuotiskaverini ja sain ne nimikirjoituksetkin. Eipä niillä paljon mitään tee, mutta hauskaa oli!

Dumbledoreksi pynttäytyneenä onnistuin voittamaan pukukilpailusta liput kutsuvierasensi-iltaan, eli toinen Helsingin reissu oli tiedossa, enkä tietenkään mahdollisuudesta kieltäytynyt, pääsinhän sentään näkemään elokuvan etukäteen jo 16. päivä.

Vaikka kasasinkin asun melko nopeasti, meikkasin rypyt autossa ja puin kaavun, viitan, peruukin ja parran kävellessäni Kampin läpi, olen tyytyväinen lopputulokseen. Salamankiiltävästä kuvasta ihan kaikkea ei tosin näe. Evannakin tykkäsi puvustani. :)

© Toju

Seuraavaksi vuorossa oli leffalippujen aamujonotusta Turun Kinopalatsissa vuoronumerolla kolme. Vaikka porukkamme olikin pukeutunut asianmukaisesti (toisin kuin muut lippuja noutamaan saapuneet), katseenkestäviä kuvia ei tapahtumasta ole.

Maailmanensi-iltaa oli mukava katsella internetin kautta, ja Helena Bonham Carter oli kaunis, kuten aina. Tietysti parempi olisi ollut juhlia lopun alkua paikan päällä Lontoossa. Ehkä vielä joskus, ja todennäköisemmin jonkun muun elokuvan kohdalla, sillä mahdollisuuksia on jäljellä enää vain yksi, ensi kesänä.

Kauan odotettu päivä osui keskelle koeviikkoa, eli suuntasin heti englannin jälkeen rautatieasemalle ja ennakkonäytökseen. Aloin itkeä noin kahdenkymmenen sekunnin kohdalla elokuvan alussa, ja kyyneleet valuivat muutenkin tiheään - ei siksi, että leffa olisi ollut käsittämättömän liikuttava tai huonokaan, vaan ihan kirjan tunnelmien vuoksi. Seuraavana päivänä eli seitsemäntenätoista olikin jo Suomen ensi-ilta ja Vuotisnäytös, jolloin saatoin keskittyä hyvään tunnelmaan ylipäätään. Nautin siis koeviikkoon osuneesta välipäivästä täysin rinnoin. Harry Potter is awesome. Vuotis is awesome.

Perjantaina kävin katsomassa elokuvan kolmatta kertaa ihan Brittein ja USA:n ensi-illan kunniaksi, enkä vieläkään kyllästynyt. Vaikka aluksi suhtauduin epäilevästi Kuoleman Varjelusten kahtiajakoon, on uusin leffa mielestäni parempi kuin edelliset juuri siksi, että kirjan tapahtumille on annettu aikaa, eikä kyseessä ole pikakelaus. Tietysti yksityiskohtia on muokattu tälläkin kertaa, mutta elokuva ei voi koskaan saavuttaa kirjaa. Minusta oikea tunnelma oli tavoitettu, vaikka elokuva olikin itsenäinen tarinansa, kuten sen tietysti kuuluukin.Näin koeviikon jälkeen postaan varmaan niin, ettei toista yhtä pitkää taukoa jää mihinkään väliin. :)

PS. Elokuvassa se kohtaus, jossa Bellatrix kiduttaa Hermionea, on aika ♥. Tai pikemminkin ♥♥♥.

6 comments:

 1. Bellatrix/Hermione on todellakin ♥♥♥

  ReplyDelete
 2. Upea asu sinulla ollut! Toivottavasti pääsen pian itsekin tuon elokuvan näkemään..

  ReplyDelete
 3. LilyLuna: Kuolin leffassa ehkä vähän. Kuvainnollisesti. Positively.

  Chastel: Kiitos paljon! :)

  ReplyDelete
 4. Oo, hieno asu! Ja leffa oli todellakin hyvä.

  ReplyDelete
 5. Anteeks, mutta repesin tuolle sinun asullesi. Jotenkin kuvaa sitä aitoa Dumblea oikein hienosti ja puku on jotenkin höpsähtäneen näköinen! Ja toi videokin...♥♥♥

  ReplyDelete